Vichy Catalan

 En sak jag har noterat är att inlägg om mat och dryck ofta är uppskattade. Det här inlägget kanske gränsar till ren reklam men det finns en del underhållande historier i det också.

En tidigare kollega ville ofta äta lunch på ett litet pizza-sliceställe i Gamla Stan i Stockholm. Där hade de flaskor med ett mineralvatten jag aldrig sett förut. Det visade sig att det kostade sjuttio kronor flaskan! Jag var givetvis tvungen att testa det ändå - och även om det kanske inte är värt sjuttio kronor så är det ett väldigt speciellt bordsvatten.


Vichy Catalan är som man hör på namnet ett vichyvatten från Katalonien. De påstår själva på sin hemsida att ursprunget är att Dr. Modest Furest i Roca år 1881 upptäckte att vattnet från källorna i Caldes de Malavella hade hälsosamma egenskaper. Med dessa må det vara hur det vill, sant är i alla fall att de 27 olika mineraler och salter som finns i vattnet definitivt ger en annorlunda smakupplevelse än en vanlig flaska Ramlösa. Det här är ett mineralvatten som verkligen smakar mineralrikt. Vattnet ska i källan ha temperaturen 60 grader och vara naturligt kolsyrat.

Givetvis dricker man lämpligen detta vatten i Barcelona, men det går som sagt även att få tag på i Stockholm för den som vill prova.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvåårsdagen av vår kwanjula - åter till Entebbe

Bron i Avignon

Minnen av Ivan Aguéli del 3: Graven